Dit heeft u nodig om zelf uw boot te reinigen

Dit heeft u nodig om zelf uw boot te reinigen

Om ervoor te zorgen dat uw boot in goede conditie blijft is het essentieel dat eigenaren hun boot wassen. Dit lijkt voor sommigen een grote uitdaging die uitbesteed moet worden, maar niets is minder waar. Zelf uw boot reinigen is namelijk heel eenvoudig. Wij van Boatwax.nl zijn de expert van Nederland als het gaat om reinigingsproducten voor boten. Of u nu grondig uw polyester boot wassen wilt of simpel vuil van de romp af wilt schrobben, wij hebben precies wat u nodig heeft.

Om u alvast op (vaar)weg te helpen, nemen wij de belangrijkste reinigingsproducten door en geven wij u een aantal handige boot reinigen tips.

Welke soorten boot reinigen producten zijn er?

Om te beginnen willen wij een aantal misconcepties uit de wereld helpen. Wij zien namelijk dat veel mensen zich de volgende dingen afvragen:

  • Kan ik mijn boot schoonmaken met Dasty?
  • Kan ik mijn boot schoonmaken met groene zeep?
  • Kan ik mijn boot schoonmaken met schoonmaakazijn?
  • Kan ik mijn boot schoonmaken met autoreiniger?

Het antwoord is simpel:

“Wij van Boatwax raden aan om altijd schoonmaakmiddelen te gebruiken die specifiek voor boten zijn bedoeld.”

Hier zijn meerdere redenen voor, afhankelijk van de situatie. Belangrijk om te weten is dat heel veel standaard schoonmaakmiddelen schadelijk kunnen zijn voor uw boot.

Een boot wassen met dasty, schoonmaakazijn of ander gangbaar schoonmaakmiddel kan namelijk de gelcoat van uw schip aantasten. Deze gelcoat of wax laag is een beschermende laag op uw schip dat schade van zonlicht en andere bronnen voorkomt. Goede boot reinigingsmiddelen zorgen er niet alleen voor dat dit onaangetast blijft, het beschermt de boot nog eens extra door bijvoorbeeld de waxlaag te herstellen.

De belangrijkste spullen die u nodig heeft zijn:

Wat is boot shampoo precies?

Boot shampoo is een speciaal schoonmaakmiddel dat specifiek ontwikkeld is om de buitenkant van uw boot schoon te maken. Wij bij Boatwax.nl werken altijd met Yachtec Splash Shampoo.

Niet alleen is het speciaal ontworpen om uw boot te wassen, het bevat ook een wax element waardoor uw gelcoat direct beschermd wordt met een waxlaag. De shampoo heeft daarnaast ook een waterafstotend element, wat er voor zorgt dat er geen druppels water op uw boot achterblijven na het reinigen. U krijgt dus direct een stralend resultaat. Een ander groot voordeel is dat Yachtec Splash Shampoo een concentraat is dat u 1:80 gebruikt in uw sop. Iedere 10 liter emmer met water voegt u slechts een koffiekopje met boot shampoo toe.

Verwijder zelfs de meest intense aanslag van uw boot

Gele en bruine vaaraanslag is de vijand van ieder schip. Het nare is dat dit een type aanslag is dat vaak slecht te verwijderen is met normale boot reinigingsmiddelen zoals allround cleaner. Gelukkig bestaat hier een ontgeler voor. De Yachtec Acid Wash werkt grondig, effectief en snel. Breng het aan op de romp, laat het een paar minuten inwerken en spoel het af. Zelfs de diepste vaaraanslag wordt verwijderd zonder dat de beschermende laag wordt aangetast. Natuurlijk raden wij wel aan om hierna boot shampoo te gebruiken om uw boot extra te beschermen en ander vuil te verwijderen.

Yachtec Allround Cleaner voor alle vormen van vuil

Zoals u zelf wel weet worden boten aan heel veel vuil blootgesteld in de Nederlandse wateren. Zwarte strepen, alg, vuil en zoutaanslag zijn de normaalste zaken van de vaarwereld. Gelukkig zijn al deze vormen van vuil eenvoudig schoon te maken met onze Yachtec Allround Cleaner, de standaard als het gaat om uw boot wassen. Deze sterk geconcentreerde reiniger kunt u zelf doseren afhankelijk van de intensiteit van het vuil. Voor oppervlakkig vuil dunt u het 1:10 uit, bij intens vuil kunt u het zelfs 1:1 gebruiken zonder de gelcoat of waxlaag van uw boot aan te tasten tijdens het wassen.

Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op ACCEPT te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.