Vanaf €75,- GRATIS verzonden
       binnen Nederland 
  Vanaf €100,- GRATIS verzonden
       naar België 

 Voor 17:00 besteld, dezelfde dag
       nog verzonden
 Ruilen binnen 14 dagen
 Veilig betalen

Semco Teak Sealer 3.789 ltr

Verkrijgbaar in diverse kleuren. Het teak neemt na behandeling geen vuil meer op.
€ 145,00
Geef hier eerst de kleur aan!
Beschrijving
SEMCO Teak Sealer Inhoud 3.789Ltr
De Teak Sealer van Semco zorgt ervoor dat teakhout langdurig zijn natuurlijke kleur behoudt. Semco teak sealer werkt minstens een vaarseizoen en een herhaling van de behandeling kan zonder eerst het hout opnieuw met cleaner te behandelen als dit wordt gedaan voordat het hout opnieuw grijs en vuil is.
Het teakhout behoudt zijn natuurlijke eigenschappen en wordt niet glad, ook niet als het nat is. Ook neemt het teakhout dat met Semco sealer is behandeld nagenoeg geen vuil op, zodat het onderhoud beperkt blijft tot afwassen met water, al dan niet voorzien van een wasmiddel. Wereldwijd bekend als het beste teak onderhoudsprodukt.

Verkrijgbaar in de kleuren:

semco kleur

Verbruik:
Het gemiddelde gebruik is 6 tot 9 vierkante meter per liter voor de eerste laag. Voor de tweede laag, of een herhalingsbehandeling is het gebruik ongeveer de helft dus 12 tot 20 vierkante meter per liter.

Gebruiksaanwijzing SEMCO Teak Sealer:
Reinig eerst het teak met de SEMCO Teak Cleaner.
De belangrijkste stap voor het afwerken van teak met SEMCO Teak Sealer is het goed reinigen van de te behandelen delen. Wanneer op het te behandelen teak lak of vernis is aangebracht moet dit eerst worden verwijderd. Het gebruik van SEMCO Teak Cleaner is de beste manier om Uw teak daarna te reinigen. Wanneer het teak eenmaal is gereinigd met Teak Cleaner en vervolgens eenmaal per seizoen wordt behandeld met SEMCO Teak Sealer, dan is het reinigingsproces met SEMCO Teak Cleaner jarenlang niet meer nodig. Nieuw teakhout of teakhout dat recentelijk is geschuurd dient eerst circa 3 weken aan het weer zijn blootgesteld zijn geweest en dient eerst grondig te worden gereinigd met water en (groene) zeep.

Aanbrengen van de SEMCO Teak Sealer:

  1. Wanneer het teak reeds eerder is behandeld met SEMCO Teak Sealer is diep reinigen met SEMCO Teak Cleaner niet nodig, tenzij u oude SEMCO Sealer wilt verwijderen. (Zie ook punt 7.)
  2. Verwijder het deksel van het blik en roer de SEMCO Teak Sealer goed door tot de inhoud volledig is gemixt en de kleur egaal is. Tijdens de verwerking dient herhaaldelijk te worden doorgeroerd om zeker te zijn van een egale kleuring van het behandelde teak. Laat het roerhout in de bus staan en roer om de paar streken even door.
  3. Gebruik een schuimborstel om SEMCO Teak Sealer aan te brengen, een schuimrubber spons, een kwast of een lap kan ook, een schuimrolletje werkt niet zo goed. Laat het teak zoveel SEMCO Teak Sealer absorberen als het wil opnemen. Werk met de nerf van het hout mee en veeg overtollig product van naden en andere oppervlakken weg. Als sealer wordt gemorst op lak of gel-coat kan dit het gemakkelijkst worden verwijderd met een vochtig doekje voor dat het is opgedroogd.
  4. Wanneer de eerste laag klaar is, kan onmiddelijk een tweede laag worden aangebracht. Breng beide lagen binnen 1 dag aan. Wrijf de tweede laag na het aanbrengen op met een schone pluisvrije doek en verwijder de Sealer die niet door het teak is opgenomen. Bij teakhouten dekken op jachten is het belangrijk even de naden op te wrijven om te voorkomen dat het in de sealer aanwezige pigment zich vastzet, dat is minder fraai.
  5. Onder normale omstandigheden is het teak binnen 1 uur stofdroog en de volgende dag beloopbaar. Koud, bewolkt of vochtig weer kan het droogproces vertragen.
  6. Twee lagen SEMCO Teak Sealer is voldoende bij de meeste toepassingen, meer is niet altijd beter. Oud uitgedroogd teakhout kan soms echter wat meer sealer opnemen, er dienen dan meer lagen te worden aangebracht. De kleurloze variant Cleartone moet de eerste keer in 3 tot 4 lagen worden aangebracht, en heeft door het ontbreken van pigment ook vaker een herbehandeling nodig.
  7. Na het reinigen en sealen met SEMCO Teak Sealer bestaat het onderhoud slechts uit het af en toe afwassen met water al dan niet voorzien van een wasmiddel of shampoo. Per seizoen dient een nieuwe laag SEMCO Teak Sealer te worden aangebracht. Zolang water in pareltjes op het teak blijft staan (zoals op een auto die net in de was is gezet) is de SEMCO Teak Sealer nog steeds werkzaam.
  8. SEMCO Teak Sealers kunnen onderling worden gemixt om zo andere tinten te verkrijgen.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Over Boatwax.nl

Boatwax.nl is een webshop van www.jachtpoetsers.nl.

Sinds 2002 zijn wij gespecialiceerd in het vakkundig reinigen, wassen, polijsten en poetsen van boten en schepen.

Productadvies nodig?

Heeft u advies nodig over een product? 
Bel of mail ons via de contact pagina.

Contact

Care & Shops
Zeeduinweg 386
1361BG Almere

Telefoon: +31 (0)362 070 071
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 tot 17:00 uur

Klanten zeggen...

Voor adviezen gewoon even mailen. Je krijgt goed en duidelijk advies.
-- Bo Keeru uit Berlicum

Inderdaad een snelle bezorging!
Volgende dag de bestelling in huis.

-- J
ack Winder uit Bilthoven

Semco teakreiniger besteld en dat is goed spul!
Kan ik iedereen aanbevelen...
--
Marcel Son uit Lutjebroek